Humán

A térségben jellemző, hogy évek óta jelentősen csökken a humán területen dolgozók, és az ilyen jellegű végzettséggel rendelkezők száma, számottevő a munkaerő elvándorlása, így jelentős szakemberhiánnyal küszködik a térség. Mindez azt eredményezi, hogy a helyben maradó szakemberek túlterheltek, így esetükben pedig a kiégés veszélye fenyeget. Ezen negatív folyamatok és problémák megoldására módszertant dolgozunk ki, valamint egy adatbázis kerül létrehozásra, amelyben a térségben szociális területen dolgozó szakembereket, a pályát elhagyókat, illetve az ezen a területen tanulmányaikat végzőket összegyűjtjük egy adatbázisban, és különböző motiváló eszközöket dolgozunk ki a helyben tartásukra, illetve a pályán maradásukat ösztönözve.

A projekt képzések és továbbképzések által alkalmas arra, hogy ösztönzőleg hasson a humán területen dolgozókra, és népszerűsítse a pályát a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, ami hosszú távon eredményezi a térség helyzetnek javulását. Az adatbázissal célunk hogy célzottan tudjuk elérni a projekt ezen célcsoportját.

A humán szolgáltatások területén dolgozó, helyi szakemberekből szakértői adatbázis létrehozásával a cél, hogy egyfajta iránymutatást kapnak a döntéshozók, hogy mely területeken szükséges feltétlenül beavatkozni a humán szolgáltatások további eredményes működtetése érdekében.

Nógrád megye humán szolgáltatást végző szervezetei

6 kiemelt település szolgáltatást végző szervezetei

Helyi szakemberek